Langlopende cursus tekenen & schilderen

Atelier ’78

Waar; het schilderlokaal van Atelier 78 in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle

Wanneer; donderdagochtend vanaf 21 september van 9.45 tot 12.15. Tijdens schoolvakanties en feestdagen vinden geen lessen plaats

Kosten; € 342,50 voor 29 lessen

Inschrijven via Atelier 78

Nota; Deelname aan een kennismakingscursus van vier lessen is ook mogelijk.

Deze cursus tekenen en schilderen is zowel geschikt voor beginnende tekenaars en/of schilders als gevorderden.

In de begeleiding wordt ingespeeld op door de cursisten gestelde leerdoelen en hun individuele interesses (bv voorkeuren voor welbepaalde thema’s, kunststromingen en technieken). Je mag zelf kiezen met welke materialen je werkt. Zo kan je begeleid worden in het schilderen met acryl- of aquarelverf of juist in het tekenen met bijvoorbeeld contékrijt.

In de cursus is veel aandacht voor beeldende aspecten zoals compositie, kleurgebruik, de suggestie van beweging, (atmosferische) perspectief of het verbeelden van emoties. Regelmatig zijn dergelijke vormgevingsaspecten het centrale onderwerp van een opdracht. 

Kunstbeschouwelijk leren kijken naar je eigen werk, werk van medecursisten en bekende kunstenaars behoort tot de belangrijke leerdoelen. Daarom bespreken we regelmatig werken in de groep. Door te praten en analytisch te kijken naar vormgevingsaspecten leer je ze bewuster te hanteren. 

In deze cursus werken we gewoonlijk a.d.h.v. opdrachten. De opdrachten zijn zo opgesteld dat zowel onervaren als ervaren tekenaars en schilders er mee aan de slag kunnen. Deelnemen aan de centrale opdracht is een keuze. Cursisten zijn vrij om iets anders te doen. Zo kan het dat een beginnend tekenaar of schilder zich liever focust op basistechnieken en vaardigheden of dat een cursist thuis een portret heeft opgezet en bij de uitvoering begeleiding wenst.